Veelgestelde vragen

 

- Wie is Nearoth?

Nearoth is een eenmansbedrijf in Delft van René Milius, dat zich specialiseert in handgemaakte sieraden van verschillende metalen zoals staal, zilver, koper en dergelijke met als hoofdthema chainmail of maliën. Ik werk al met chainmail sinds 2009.


- Waar komt de naam vandaan?

De naam Nearoth is een verzonnen naam voor een personage dat ik wilde gebruiken voor een verhaal. Wie weet schrijf ik het ooit nog af en is het boek te bestellen in deze webshop.


- Wat is chainmail?

Chainmail of maliën is bekend van de maliënkolders die vroeger gedragen werden als bescherming. Deze shirts van metalen ringetjes beschermden de drager tegen sneden van zwaarden. Tegenwoordig worden deze ook nog gebruikt door duikers die met haaien zwemmen en handschoenen voor slagers.

De techniek van het in elkaar vlechten van ringetjes kent vele verschillende patronen die stoere en elegante sieraden voor mannen en vrouwen mogelijk maakt.


- Hoe worden chainmail sieraden gemaakt?

Het begint met een lang stuk draad, soms wel meer dan 10 meter voor een ketting.
Dit draad wordt om een stang gewikkeld tot een lange spiraal.
Daarna wordt de spiraal doorgezaagd of geknipt zodat het losse ringetjes worden.
Deze ringetjes worden dan zorgvuldig in elkaar gevlochten om verschillende patronen te maken.
Voor elk patroon moet er rekening worden gehouden met de verhouding van de draaddikte en de grootte van het ringetje, anders is het patroon te los of te strak.


- Hoe maak ik mijn sieraden schoon?

Het meeste vuil op de sieraden komt door zweet en is schoon te maken met water en zeep of afwasmiddel. Maak de sieraden wel goed droog, zeker de metalen die kunnen roesten (zoals staal en koper). Ook is het mogelijk om de sieraden door mij schoon te laten maken.


Heeft u nog vragen dan kunt u die altijd stellen via het contact formulier, info@nearoth.com of via telefoon op 06-48457385

© 2013 - 2024 Nearoth | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel